Kā izdzēst savu Facebook kontu (un tā priekšrocības un mīnusus)

Anonim

Skandāls, kas saistīts ar Facebook un politisko konsultāciju firmu Cambridge Analytica, ir radījis kampaņu, kuras sociālais tīkls, visticamāk, negribēja redzēt: #deleteFacebook.

Čivinātā parādītais hashtags sākās pēc Facebook paziņojuma, ka tā apturēja Cambridge Analytica par nepareizu profila informācijas nodrošināšanu. Uzņēmums, iespējams, ieguva piekļuvi desmitiem miljonu Facebook lietotāju personiskajai informācijai un 2016. gada vēlēšanās izmantoja to, lai mērķētu vēlētājus.

Atklāsme rada bažas par Facebook lomu, apsargājot savu platformu pret Krievijas iejaukšanos un lietotāju datu aizsardzību no trešām personām.

Facebook, kas atzina, ka zina par datu ļaunprātīgu izmantošanu vairāk nekā pirms diviem gadiem, palīdzēja radīt #deleteFacebook, kas ir sākusi čivināt sarunas:

Visas tās lapas, kurās ir patīkamas, piemēram,
"Piemēram, ja atceraties ..."
"Pastāstiet šai personai, ka viņi izskatās skaisti"
"Say Amen"
"90% cilvēku nevar atrisināt šo mīklu, sniedziet savu atbildi"
Utt utt.
Cilvēkiem ir jāapzinās visa datu ieguve. #DeteteFacebook

- 亅 Φ Ν Δ Η ₭ i レ レ ッ (@ deathbyd3s1gn), 2018. gada 17. marts

Ir dzīve pēc Facebook. Esmu vairākus gadus bijis bez maksas Facebook, un tas ir vairāk nekā labi. Es joprojām esmu informēts un saistīts. # BoycottFacebook # DeleteFacebook

- Melanie Miller (@ melmiller75), 2018. gada 18. marts

Visbeidzot izdzēsu manu @facebook kontu. Ja jūs esat dusmīgs par to, ko facebook ir darījis ar mūsu datiem, tad tikai #deletefacebook Mēs visi pārcēlāmies no MySpace, mēs varam pāriet arī no facebook. Atcerieties, ka mēs neesam klienti, kurus mēs esam produkts #CambridgeAnalytica

- Ēriks (@carpen), 2018. gada 17. marts

Ja tas beidzot ir virzījis jūs uz malu, lai izietu no Facebook, šeit ir jūsu iespējas:

Deaktivizē savu kontu. Saskaņā ar Facebook, šis solis atspējo jūsu profilu un novērš lielāko daļu koplietoto komentāru vai fotoattēlu. Var parādīties informācija, piemēram, tiešie ziņojumi draugiem un jūsu vārds citas personas draugu sarakstā. Jūsu konts tiks aktivizēts jebkurā laikā, kad jūs piesakāties. Arī svarīgi: Ja izmantojat jebkādus pakalpojumus, kur nepieciešams Facebook pieteikums, tas arī aktivizēs jūsu kontu, kas nozīmē, ka viss ir atjaunots.

Dzēsiet savu kontu. Ja jūs nopietni domājat, lai no savas dzīves izņemtu Facebook, varat pieprasīt, lai jūsu konts tiktu dzēsts. Kā liecina opcija, viss, kas saistīts ar jūsu kontu, tiek noņemts. Facebook saka, ka visu fotoattēlu, statusa atjauninājumu un citas informācijas pilnīga izņemšana var aizņemt līdz pat 90 dienām. Tomēr procesa laikā neviens nevar apskatīt jūsu kontu. Dzēšana arī nenozīmē vairāk komentēt tīmekļa vietnēs, kurās nepieciešams Facebook pieteikums. Tas var ietekmēt arī to, kā piekļūt lietotnēm, ja esat izvēlējies pierakstīties ar saviem Facebook akreditācijas datiem.

Kā ar Instagram? Kaut ko atcerēties, ja jūs patiešām vēlaties izbēgt no Facebook: viņiem ir arī Instagram. Tātad, ja jūs nopietni nevēlaties, lai jūsu informācija netālu no Facebook, jūs varētu vēlēties apsvērt alternatīvu.